Este mai simplu si la indemana sa fii rau decat sincer. Crezi ca oamenii te resping pentru ca esti rau, e un motiv universal ca oamenii sa nu te placa pentru ca am invatat, copii fiind, ca trebuie sa stam deoparte de oamenii rai si ca nimanui nu ii plac oamenii rai. Si te minti singur: oamenii nu te resping pentru ca tu esti intr-un fel anume, ci pentru ca te porti urat cu ei. E un motiv clar, logic, acceptat, invatat, experimentat, repetat. Normal ca oamenii stau departe de tine, nu e nimic in neregula cu tine, asa si trebuie sa fie. Si in felul acesta mintea ne devine inamic, ne cream tipare si cercuri de comportament si gandire care sunt impotriva sinelui, autosabotandu-ne continuu. Eu am centura neagra la asta. Dar nu mai particip la campionate. Doar la cate-un amical din cand in cand.

Orgoliul judeca permanent ceva ce nu exista si te tine departe de ce se intampla acum. Orgoliul te constrange si nu tolereaza alternative, nu te lasa sa accepti ca poate exista si alte variante decat cele pe care le cunosti tu. Te tine captiv intr-o durere traita in trecut care reinvie la fiecare amintire a momentului in care s-a intamplat. Iar atunci cand iese la suprafata crezi ca te face sa te simti bine, ca esti puternic si ca ai castigat. Mega iluzie. Nimeni nu joaca nimic, nimeni nu concureaza cu nimeni. Trezeste o falsa placere care nici macar nu tine mult. Eu nu am intalnit orgoliosi multumiti. Daramite fericiti. Nimanui nu ii place sa fie orgolios. Pentru ca doare. Dar ne mintim ca ne place pentru ca asa am invatat si nu ne trece prin cap ca poate fi si altfel.
Toate cele negre dor. Pentru ca durerea se naste din contactul cu tot ce ne e exterior. Cum am iesit din burtica mamei, hop si durerea. Nu mai e cald si sigur, hrana si iubire permanenta, neconditionat, fara sa lupti. Nu-ti lipseste absolut nimic atunci cand esti in burtica mamei. Absolut nimic. Si in afara burticii este la fel. Nu-ti lipseste absolut nimic. Absolut nimic. Doar ca tot ce ai nevoie se afla in interior, in tine, nu in exterior. Daca acesta ar fi cultul pe care parintii l-ar insufla copiilor, adultii nu ar mai fi prizonierii celor negre si ar putea face instinctiv diferenta intre a-si identifica propria persoana cu acestea si a le simti constructiv, folosindu-le ca pe niste instrumente.

Nici nu e nevoie sa le rostesti sau sa le descrii. Este suficient sa le recunosti. Intr-atat de simplu este cu cele bune. Pentru ca vin de la sine.
Supergirl